На Черкащині тривають превентивні заходи з профілактики інфікування медиків на COVID-19

05 жовтня 2021

Посадові особи Управління здійснюють планове проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів, спрямованих на запобігання інфікування медичних працівників на COVID-19.

Так, головні державні інспектори Управління Тетяна Кузьменко і Оксана Маслянко провели превентивні заходи з керівництвом і працівниками Комунального некомерційного підприємства «Городищенське районне територіальне медичне об’єднання».

Як підкреслили фахівці Управління, медичні працівники на робочому місці можуть наражатися на професійні небезпеки, що становлять ризик хвороб, травматичних ушкоджень і навіть смерті в контексті реагування на COVID-19. Серед основних професійних ризиків переважають наступні: інфікування на COVID-19, хронічна втома через професійне перевантаження, наслідки тривалого використання засобів індивідуального захисту (далі – ЗІЗ), вплив токсинів через інтенсивне використання засобів дезінфекції, стрес, стигматизація, дискримінація тощо.

Тетяна Кузьменко рекомендувала відповідальним особам з охорони праці впроваджувати та реалізовувати комплексні заходи, щоб мінімізувати ризики інфікування та правильно організувати роботу працівників, зокрема оперативно проводити розслідування випадків настання гострого інфекційного захворювання на COVID-19 медичних працівників на робочому місці, забезпечити отримання працівниками і раціональне використання засобів індивідуального захисту, належну утилізацію ЗІЗ.

Оксана Маслянко повідомила, що Тимчасова настанова Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міжнародної організації праці COVID-19: безпека праці та здоров’я медичних працівників пропонує закладам охорони здоров’я дієві заходи з метою профілактики інфікування медиків на COVID-19.