Працівників енергетичного підприємства проконсультовано з питань експлуатацію газовикористовувальних установок

25 жовтня 2022

Як безпечно експлуатувати газовикористовувальні установки, яких вимог з охорони праці дотримуватися та як застосовувати ризик-орієнтований підхід з метою уникнення виробничого травматизму. Про це йшлося під час робочих зустрічей начальника відділу Управління Держпраці Олени Свиридюк з працівниками структурних підрозділів підприємства з виробництва та постачання пари та гарячої води.

Як підкреслила Олена Свиридюк, перед включенням у роботу установок сезонної дії, зокрема опалювальних котлів, необхідно забезпечити прочищення газоходів, перевірку справності газоходів і систем вентиляції, проведення технічного обслуговування газових приладів, з оформленням відповідного акту.

Фахівець уточнила, що умовою для безпечної роботи установок, що використовують газ є щільність фланцевих з’єднань, різьбових і зварних з’єднань газопроводів, сальникових набивок арматури, оснащення справними приладами контролю і захисту, системами автоматизації, які забезпечують безаварійну роботу установок, протиаварійний захист, відключення подавання газу на установку при загазованості, пожежі в приміщенні та вимкненні електропостачання.

Посадовець відповіла на питання працівників підприємства про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану та порекомендувала звертатися за детальною інформацією на сайт Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційний портал Держпраці: https://pratsia.in.ua