Про безпеку праці йшлося на машинобудівному підприємстві

25 жовтня 2022

Про запобігання виробничого травматизму йшлося під час робочих зустрічей начальника відділу Управління Держпраці Олени Свиридюк з працівниками підприємства, що здійснює діяльність з виробництва автотранспортних засобів.

Фахівець Управління надала працівникам технічні консультації на робочих місцях у цеху з виробництва склопластику, детально зупинилася на безпеці праці під час виконання малярних та шліфувальних робіт у вибухо- і пожежонебезпечних зонах.

Увагу акцентовано на застосуванні належних засобів індивідуального захисту, їх відповідності техрегламенту, на контролі за ефективністю роботи вентиляційної системи, що є суттєвим фактором запобігання професійних захворювань працівників.

Олена Свиридюк оглянула газоаналізатори для постійного контролю середовища в робочих зонах, ознайомилася з роботою вентиляційної системи.

Працівникам складального цеху надано технічні консультації з питань безпечного проведення робіт, наголошено на перевагах офіційного працевлаштування тощо.

Крім того, з працівниками також обговорено вимоги законодавства щодо утримання у безпечному технічному стані обладнання, машин і механізмів, про посилення контролю за технічним станом обладнання підвищеної небезпеки.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua