Працівників і роботодавців закладів харчування поінформовано про шляхи уникнення захворювання на COVID-19

04 листопада 2021

У зв’язку із напруженою епідемічною ситуацією щодо поширення захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, фахівці Управління проводять превентивну роботу у закладах громадського харчування.

Так, начальник відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління Олена Нікітенко та головний державний інспектор Управління Тетяна Зеленська провели роз’яснювальні заходи для роботодавців, що надають послуги харчування, зокрема ресторанів, кафе, місць швидкого обслуговування, місць з наданням їжі для споживання за межами закладу тощо.

Під час превентивної роботи роботодавцям наголошено на неухильному дотриманні маскового режиму, соціальної дистанції та належному виконанні заходів дезінфекції задля збереження свого здоров’я та здоров’я відвідувачів.

Як підкреслили фахівці Управління, захистити себе від захворювання можливо різними шляхами. Вакцинація від COVID-19 є одним із способів уникнути тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Головні переваги щеплення від COVID-19 – захист себе, людей навколо, можливість знову вільно робити все те, від чого доведеться відмовитися через локдаун.