Представників ОМС Черкащини поінформовано про вимоги трудового законодавства

08 жовтня 2021

Умовами Меморандуму, укладеного Управлінням та територіальним відділенням Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Черкаській області, передбачено співпрацю сторін шляхом проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів для представників органів влади, органів місцевого самоврядування (далі – ОМС), громадських організацій, роботодавців і громадян, які хочуть знати вимоги трудового законодавства.

Перший спільний інформаційно-консультативний вебінар для представників ОМС області 7 жовтня проведено партнерами спільно з Товариством з обмеженою відповідальністю «Академія консалтингу та аудиту». Участь у заході взяли 35 представників територіальних громад області.

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Лучицька поінформувала учасників вебінару про порядок проведення перевірок Держпраці, вказала на основні підстави для проведення перевірок, найпоширеніші порушення роботодавців з питань трудового законодавства та відповідальність роботодавців у разі порушення вимог законодавства про працю.

Особливу увагу представників об’єднаних територіальних громад Черкащини акцентовано на порядку працевлаштування працівників. Керівників ОМС регіону запрошено до співпраці та запропоновано у разі необхідності звертатися для отримання консультації з питань трудового законодавства.