Про безпечне виконання робіт з працівниками комунальних підприємств Черкащини

07 квітня 2023

Безпечному виконанню робіт підвищеної небезпеки та заходам з недопущення виробничого травматизму присвятили робочі зустрічі з представниками двох комунальних підприємств Черкащини фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

З працівниками підприємств проаналізували можливі ризики, які виникають при виконанні таких робіт. Зосередилися на питаннях підвищення відповідальності керівників і виконавців робіт, належної підготовки до виконання роботи, додаткових заходів безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема газонебезпечних робіт, робіт в колодязях і траншеях, у замкнених просторах, на висоті тощо.

Обговорили питання щодо безпечної організації та проведення аварійно- відновлювальних робіт на об’єктах системи водопостачання і водовідведення, наявність і відповідність технічним регламентам засобів колективного та індивідуального захисту, необхідних для виконання робіт в оглядових колодязях.

На підприємстві теплових мереж наголосили на необхідності утримування обладнання у справному стані, забезпечення своєчасного  технічних опосвідчень, проведення навчання та перевірки знань персоналу щодо безпечного обслуговування посудин під тиском.

Більше інформації можна знайти на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua