Про порядок проведення медоглядів говорили з працівниками сільського господарства

07 квітня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували представників трьох сільськогосподарських підприємств з питань проведення медичних оглядів працівників певних категорій.

Увагу приділили обговоренню шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища, при роботі з якими обов’язкові попередній (періодичні) медичний огляд працівників.

Надали відповіді, чи необхідно проходити медичний огляд механізаторам, які шкідливі фактори впливають на роботу працівників агропідприємств та які шляхи зменшення їх впливу на здоров’я.

Наголосили, що під час укладання трудових договорів роботодавець повинен поінформувати працівника під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.

Роботодавців попередили про відповідальність в разі використання незадекларованої праці. Проконсультували щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві.

Актуальна інформація про можливості психосоціальної підтримки – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php