Про безпечні умови праці говорили з працівниками типографії

06 березня 2023

Кому і у яких випадках потрібна атестація робочих місць за умовами праці роз’яснили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці працівникам типографії у м. Черкаси.

Роботодавець зобов’язаний організувати та провести атестацію робочих місць, якщо виробництво (техпроцеси, обладнання, сировина, продукція) є потенційним джерелом шкідливих і небезпечних факторів, які можуть несприятливо впливати на здоров’я працівників зараз чи в майбутньому.

Як відзначили посадовці, своєчасно і якісно проведена атестація робочих місць дозволяє виявити шкідливі та небезпечні фактори виробничого середовища, зменшити виробничі ризики, модернізувати технологічні процеси та, як наслідок, покращити умови праці найманих працівників.

Крім того, належно проведена атестація дозволить працівникам типографії у подальшому претендувати на пільги та компенсації, отримати додаткову відпустку, підвищену оплату праці тощо.

Посадовці проконсультували працівників з питань дотримання організаційних та технічних заходів для безпечного виконання робіт в діючих електроустановках, приділили увагу вимогам безпеки під час використання електроінструменту та електрозахисних засобів захисту.

Більше інформації – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/