Про запобігання трудової дискримінації говорили під час інформаційних зустрічей на Черкащині

03 березня 2023

В Україні забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема обмеження прав працівників залежно від раси, релігійних та інших переконань, стану здоров’я, інвалідності, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, віку, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД. На цьому наголосили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час інформаційних відвідувань суб’єктів господарювання на Черкащині.

Роботодавець зобов’язаний офіційно працевлаштувати найманого працівника і створити йому належні умови праці, не допускати дискримінації на робочому місці між чоловіками і жінками, здійснювати рівну оплату праці жінок і чоловіків при однаковій кваліфікації та однакових умовах праці. Крім того, вживати заходів щодо унеможливлення випадків сексуальних домагань.

Під час інформаційних відвідувань посадовці також у безпосередньому спілкуванні посилюють обізнаність працівників стосовно трудових прав, змін у законодавстві про працю, протидії торгівлі людьми та інших питань.

Більше про трудові відносини читайте на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua