Про безпеку праці і переваги офіційного працевлаштування – під час превентивних заходів на АЗС

26 березня 2021

Відповідно до доручення Уряду та доручення т.в.о. Голови Держпраці Віталія Сажієнка фахівці Управління з 12 березня 2021 року проводять позапланові заходи у суб’єктів господарювання області, що здійснюють діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Під час позапланових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та оформлення трудових відносин суб’єктами господарювання, закладами установами, у сфері управління (володіння, користування) яких перебувають місця виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, посадові особи Управління також надають технічні консультації, здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу для роботодавців і працівників.

Так, головний державний інспектор Управління Любов Корякіна протягом березня провела превентивні заходи для працівників автозаправних комплексів, що здійснюють діяльність у містах Сміла, Черкаси та Канівському районі. Під час заходів фахівець Управління надала кваліфіковані роз’яснення з питань оформлення трудових відносин відповідно до вимог чинного законодавства, переваг офіційного працевлаштування, легалізації заробітної плати, запобігання виробничого травматизму тощо.