Про безпеку та здоров’я працівників на роботі йшлося на робочій зустрічі у Черкаському державному технологічному університеті

26 березня 2021

На виконання пункту 9 Плану заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році щодо проведення превентивних заходів у закладах освіти, перший заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Щербата та завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Василь Юрченко провели робочу зустріч з викладачами Черкаського державного технологічного університету (далі – ЧДТУ).

До участі у заходах долучилися ректор ЧДТУ Олег Григор, фахівці відділу охорони праці та цивільного захисту ЧДТУ, викладачі та студенти ВНЗ.

На основних вимогах законодавства з охорони праці наголосила у виступі Ірина Щербата. Перший заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області поінформувала присутніх про стан виробничого травматизму у Черкаській області, надала технічні консультації з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів.

Ірина Щербата наголосила на зростанні у Черкаській області виробничого травматизму у соціально-культурній сфері, вказала на обов’язки роботодавця і безпосереднього керівника робіт у разі настання нещасного випадку під час виконання працівником професійних обов’язків, поінформувала присутніх, які саме нещасні випадки підлягають спеціальному розслідуванню комісіями територіального органу Держпраці.

Василь Юрченко висвітлив зміни у законодавстві щодо порядку отримання суб’єктом господарювання дозволів та подачі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.