Про оперативне проведення розслідувань гострих професійних захворювань медичних працівників йшлося під час наради

01 березня 2021

В Черкаській обласній державній адміністрації 26 лютого 2021 року під головуванням заступника голови Черкаської ОДА Лариси Кошової відбулася нарада, участь у якій взяли представники Управління Держпраці у Черкаській області, Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Черкаській області та керівники закладів охорони здоров’я області.

Лариса Кошова довела до відому учасників наради аналіз стану захворюваності медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

В.о. начальника Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Черкаській області Роман Момот повідомив, що після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються Фондом соціального страхування України в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.

Начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва поінформувала присутніх про кількість завершених розслідувань гострих професійних захворювань медичних та інших працівників.

Під час наради обговорено шляхи вирішення проблемних питань щодо оперативного проведення розслідувань гострих професійних захворювань медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я області.

Учасники наради заслухали керівників закладів охорони здоров’я, у яких з початку пандемії COVID-19 зареєстровано найбільшу кількість гострих професійних захворювань медперсоналу, низький відсоток завершених розслідувань та значна кількість продовжених розслідувань гострих професійних захворювань працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Керівники закладів охорони здоров’я доповіли про причини продовження термінів розслідувань гострих професійних захворювань медичних та інших працівників та про очікувані терміни завершення розслідувань гострих професійних захворювань на коронавірусну хворобу.

З метою оперативного та якісного проведення розслідувань начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва запропонувала представникам закладів охорони здоров’я методологічну та консультативну допомогу фахівців Управління.