Про шляхи покращення стану охорони праці та попередження виробничого травматизму йшлося під час семінарів для працівників АЗС області

16 листопада 2021

Посадовими особами Управління проведено низку заходів для керівників і працівників суб’єктів господарювання, що здійснюють оптову торгівлю твердим, рідким і газоподібним паливом.

Так, протягом листопада 2021 року начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк провела робочі зустрічі з керівниками АЗС Драбівського, Жашківського, Золотоніського і Черкаського районів.

Фахівець Управління роз’яснила, що недотримання вимог безпеки праці призводить до травмування працівників на робочому місці, створює загрозу для оточуючих людей. Увагу учасників заходів акцентовано на основних вимогах охорони праці для об’єктів підвищеної небезпеки, причинах та обставинах настання нещасних випадків в галузі.

Крім того, роботодавців і працівників АЗС поінформовано щодо встановлених протиепідемічних заходів та обмежень для «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Олена Свиридюк роз’яснила працівникам, чи є вакцинація проти COVID-19 обов’язковою для всіх, чи можливе звільнення з роботи у разі відмови від неї, чи здійснюється оплата праці під час відсторонення працівника від роботи у зв’язку з відмовою від вакцинації та інші актуальні питання.

Начальник відділ нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління надала працівникам АЗС області технічні консультації з питань охорони праці.