Про шляхи уникнення виробничого травматизму йшлося на нараді у ТОВ «Етуаль-метал»

12 лютого 2021

Перший заступник начальника Управління Ірина Щербата, головні державні інспектори Управління Наталя Мельникова і Олена Свиридюк 11 лютого 2021 року провели нараду з керівництвом і працівниками Товариства з обмеженою відповідальністю «Етуаль-метал», що здійснює діяльність з виробництва будівельних металевих конструкцій і частин конструкцій.

Директор товариства Юрій Світлий повідомив, що на підприємстві працює понад 100 працівників, які забезпечують виготовлення до 400 тон металоконструкцій на місяць. Для виробничого процесу застосовуються високопродуктивне сучасне обладнання.

Ірина Щербата, спілкуючись з керівництвом і відповідальними особами підприємства наголосила, що збереження життя і здоров’я працівників насамперед залежить від усвідомлення як керівником, так і кожним працівником власної відповідальності за безпечну працю. Зусилля керівництва повинні бути спрямовані на створення безпечних умов праці на підприємстві, а працівники повинні усвідомлювати відповідальність за дотриманням вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

На зустрічі розглянуто питання організації безпечного виконання робіт на висоті, безпечної експлуатації підйомного устаткування та обладнання, обговорено наслідки впливу шкідливих і небезпечних виробничих факторів на рівень виробничого травматизму.

Як підкреслено під час наради, безпека працівника на виробництві, його соціальний захист – пріоритетне завдання. У більшості нещасних випадків причинами травмувань є організаційні причини, що свідчить про недостатню обізнаність працівників в питаннях охорони праці. Причиною є неналежна робота відповідних служб суб’єктів господарювання, відсутність проведення інструктажів та систематичного навчання працівників, що може призвести до фатальних наслідків.

На посилені контролю за додержанням працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки наголосила під час наради Олена Свиридюк.

Працівникам товариства надано технічні консультації, роз’яснено актуальні питання з охорони праці.