Про співпрацю щодо уникнення примусової праці на Канівщині говорили у центрі зайнятості

03 березня 2023

Як розпізнати та уникнути примусову працю, запобігти нелегальній зайнятості та допомогти шукачам роботи офіційно працевлаштуватися і захистити трудові права говорили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та працівники філії Черкаського обласного центру зайнятості у м. Канів.

Люди, які були змушені через бойові дії евакуюватися в наш регіон або за кордон, шукають нове місце роботи. Тому існують ризики залучення особи до ситуацій торгівлі людьми, коли роботу вимагають виконувати під загрозою застосування покарання, фізичного та психологічного насильства, відзначили посадовці. За якими ознаками шукач роботи може розпізнати роботодавця-шахрая та куди може звертатися для безпечного пошуку роботи – обговорено під час робочої зустрічі.

Фахівці Центрального міжрегіонального управління підкреслили, що у разі виникнення сумнівів щодо запропонованої роботи шукачі роботи мають можливість звернутися за безкоштовною консультацією та допомогою за контактами, розміщеними на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/forced_labour.php