У Чигирині 8 роботодавців ознайомлено з трудовими правами осіб з інвалідністю

02 березня 2023

Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно зі спеціалістами філії Черкаського обласного центру зайнятості у м. Чигирин провели семінар для 8 роботодавців сфери харчування, лісового і сільського господарства.

Щодня чисельність осіб з інвалідністю в Україні зростає, що зумовлено воєнним конфліктом, який розв’язала рф. Тема дискримінації осіб з інвалідністю під час працевлаштування на роботу стає актуальнішою, відзначили посадовці установи.

Конвенція про права осіб з інвалідністю забороняє дискримінацію працівників стосовно всіх питань, які стосуються всіх форм зайнятості, зокрема умов прийняття на роботу, наймання та зайнятості, збереження роботи, просування по службі та безпечних і здорових умов праці.

Наголошено на важливості і перевагах легального працевлаштування, яке гарантує право на гідну оплату праці, оплачувані відпустки, безпечні умови праці тощо. Крім цього, посадовці розповіли як розпізнати та уникнути примусову працю.

Крім того, фахівці надали вичерпні відповіді на запитання щодо особливостей застосування трудового законодавства у воєнний час та запропонували ознайомитися з брошурами про безпечні правила пошуку роботи.

Більше матеріалів про трудові відносини у період воєнного стану – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/