Про уникнення ризиків з безпеки праці – на енергетичному підприємстві

30 вересня 2022

Працівників енергетичного підприємства проконсультовано з питань ризик-орієнтованого підходу до виконання робіт в електроустановках, на комутаційних апаратах і комплексному розподільчому устаткуванні.

З метою уникнення нещасних випадків на виробництві, превентивні заходи на підприємстві з розподілу електроенергії у м. Городище провів фахівець Управління Держпраці Микола Васенін.

Головний державний інспектор наголосив, що працівник має, передусім, сам дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку колег. Відповідальне ставлення до дотримання вимог законодавства з боку працівника і належний контроль з боку відповідальної особи підприємства в процесі виконання будь-яких робіт дозволять зберегти здоров’я і життя працівника.

Посадовець підкреслив, що за статистикою нещасні випадки найчастіше стаються з новачками та досвідченими працівниками, які виявляють надмірну самовпевненість. Важливо неформально проводити інструктажі та запровадити ризик-орієнтований підхід для уникнення ризиків травматизму.

Як розповів Микола Васенін, визначити і виключити небезпеки можна за наступними етапами:

– планування робіт з оцінювання ризиків;

– ідентифікація небезпек;

– визначення прийнятності ризиків;

– визначення достатності наявних заходів безпеки;

– запровадження більш ефективних заходів безпеки;

– моніторинг ризиків у сфері охорони праці та визначених заходів безпеки, аналізування даних моніторингу.

Про зміни у законодавстві під час воєнного стану можна дізнатися на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN   та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua