Про вимоги до безпечної експлуатації стаціонарних генераторів – під час спілкування з працівниками торгівлі

27 січня 2023

Які основні правила безпеки під час експлуатації стаціонарного генератора обговорили фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з працівниками торговельної мережі «АТБ» у м. Черкаси.

Вказано на необхідність дотримання вимог інструкції з підключення та експлуатації стаціонарного генератора, постійного контролю технічних характеристик, обслуговування відповідно до специфікації та моделі генератора. Як підкреслили посадовці, підключення здійснюється на відкритому повітрі задля уникнення отруєння небезпечними газами. Перед використання необхідно перевірити рівень мастила в двигуні, допустимий рівень вологості, усунути легкозаймисті речовини і матеріали, здійснювати обслуговування у належному захисному одязі і гумових рукавичках.

Крім того, з працівниками торговельної мережі обговорено вимоги до безпечного виконання робіт в електроустановках та питання дотримання вимог з безпеки праці під час технічного обслуговування холодильного обладнання.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua