Про вимоги до безпеки праці у сфері торгівлі йшлося під час зустрічі з працівниками універмагу у м. Золотоноша

16 січня 2021

Головний державний інспектор Управління Віктор Ткаченко провів інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівництвом і працівниками Золотоніського кооперативного універмагу Золотоніського районного споживчого товариства (далі – товариство).

Фахівець Управління поінформував директора товариства Ніну Білоусову про вимоги з безпеки праці для працівників торгівлі, встановлені Правилами охорони праці для об’єктів роздрібної торгівлі (НПАОП 52.0-1.01-96).

Працівникам товариства наголошено, що під час укладання трудового договору, відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці», роботодавець повинен повідомити найманому працівнику під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я, повідомити про права працівника на пільги і компенсації за роботу у таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.

Працівники сфери торгівлі при оформленні на роботу обов’язково повинні проходити інструктаж з питань охорони праці, протипожежної безпеки, санітарного мінімуму, додержання вимог нормативно-правових актів щодо продажу товарів і торговельного обслуговування споживачів, наголошено під час превентивного заходу.

Продавцям Золотоніського кооперативного універмагу роз’яснено вимоги адаптивного карантину та акцентовано на необхідності дотримання маскового режиму і соціальної дистанції, наявності у торгових приміщення антисептичних засобів для рук (санітайзерів) та контейнерів для використаних засобів індивідуального захисту.

Відповідальним особам і працівникам надано консультації з актуальних питань охорони праці.