Про заходи зі створення безпечних умов праці дізналися працівники підприємств Звенигородського району

03 лютого 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели низку інформаційно-роз’яснювальних заходів у Звенигородському районі для працівників підприємств сільськогосподарської і переробної галузі.

Під час робочих зустрічей детально роз’яснено вимоги до створення безпечних і здорових умов праці. Обговорено актуальні питання щодо атестації робочих місць, проведення медичних оглядів, функціонування служби охорони праці тощо.

Посадовці підкреслили, що кожен працівник має право на гідні та безпечні умови праці. Роботодавець має перевіряти робоче місце, надавати спецодяг і взуття, засоби індивідуального захисту, організовувати навчання з безпеки і здоров’я на роботі та медичні огляди. Працівники виконують лише ту роботу, яка передбачена трудовим договором і посадовою інструкцією.

Належно оформлені трудові відносини гарантують працівнику право на навчання у робочий час із збереженням зарплати, отримання регулярної зарплати не рідше двох разів на місяць і не пізніше, як за сім днів після закінчення періоду роботи.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN