Реальна історія. Як інспектор праці допоміг багатодітній матері не втратити роботу

07 лютого 2023

З початку війни багато підприємств припинили діяльність, а їх працівники втратили роботу. Це реальність. Проте інколи роботодавці спекулюють тим, що, мовляв, війна і вчиняють на свій розсуд. Але ж війна не скасовує вимоги законодавства.

Світлана (ім’я змінено) довгий час працювала молодшою медсестрою у лікувальному комунальному закладі Вінниччини. Працювала б і далі, адже самій доводиться виховувати п’ятьох дітей, троє з яких – неповнолітні. Але одного дня жінці повідомили, що її посада скорочується і скоро вона буде звільнена.

У відчаї Світлана зателефонувала на Гарячу урядову лінію, де їй порекомендували звернутися до фахівців Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці. Жінка розповіла свою історію інспектору праці.

Інспектор праці відвідав лікувальну установу з метою інформування про вимоги законодавства та звернув увагу роботодавця на заборону звільнення одиноких матерів. Роботодавець вимушений був скасувати своє рішення про звільнення Світлани та за її згодою перевів її на роботу до іншого відділення.