На додержанні вимог законодавства про працю наголошено роботодавцям і працівникам Черкащини

06 лютого 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели низку превентивних заходів у сфері торгівлі з метою інформування представників бізнесу і працівників щодо ефективних способів додержання вимог законодавства про працю.

Інспектори праці акцентували увагу на необхідності дотримання вимог законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин, оплати праці найманих працівників, забезпечення їх прав на здорові та безпечні умови праці, на відпочинок, на загальнообов’язкове державне соцстрахування тощо.

Під час інформаційних відвідувань роботодавцям наголошено на перевагах використання задекларованої праці. Підкреслено, що задекларована праця дозволяє працівнику офіційно підтвердити професійні навички і досвід.

Роботодавцям роз’яснили наслідки використання праці без належного оформлення трудових відносин: позбавлення працівника соціального пакету, гарантованих прав і пенсійного забезпечення у майбутньому. Посадовці закликали бізнес декларувати трудові відносини з працівниками, щоб в разі порушення вимог законодавства не турбуватися про можливі штрафи.

Консультації з питань безпеки праці, трудового законодавства і гігієни праці можна отримати на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php