У Черкасах посилено співпрацю з ДПС

06 лютого 2023

Заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Дмитро Мироненко провів робочу зустріч з в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Сергієм Гришком з питань посилення співпраці при здійсненні контрольних і превентивних функцій.

Учасники зустрічі обговорили спільні дії щодо подальшої співпраці, зокрема зниження рівня неофіційної зайнятості в регіоні, оскільки одним з пріоритетних напрямів діяльності податкової і Держпраці є запобігання використання незадекларованої праці.

Крім того, обговорено проведення спільних заходів, спрямованих на подолання тіньової зайнятості, оскільки в умовах воєнного стану задекларована праця гарантує надходження податків до бюджету та підтримує економіку країни.

У заході також взяли участь начальник Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Інна Пилипас, заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Тетяна Харьковська, керівники структурних підрозділів.

Враховуючи необхідність координації дій, був підписаний Меморандум про співпрацю та взаємодію між Головним управлінням ДПС у Черкаській області і Центральним міжрегіональним управління Держпраці. Меморандум передбачає об’єднання зусиль для досягнення спільних цілей.

Належне оформлення трудових відносин з працівниками – забезпечення соціальних гарантій працівників та надходжень до бюджету.

Більше інформації з питань безпечної праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua