Реальна історія. Як консультація інспектора допомогла працівнику звільнитися від недобросовісного роботодавця та отримати заборговану зарплату

06 вересня 2022

Сергій (ім’я змінено) кілька років працював агрономом в одному із фермерських господарств Кіровоградщини. Робота чоловіка повністю задовольняла, адже мав гідні умови праці та достойну платню за неї.

Проте останнім часом директор підприємства почав навантажувати Сергія роботою у вихідні дні та ще і заробітну плату платити невчасно.

Чоловік вирішив звільнитися та переїхати в Кропивницький. Але роботодавець не захотів звільняти Сергія та відмовився підписувати заяву про звільнення.

Сергій вирішив звернутися до Управління Держпраці для захисту своїх трудових прав.

Державний інспектор Управління Держпраці провів роз’яснювальну роботу щодо запобігання негативним наслідкам порушення трудового законодавства.

Під час особистої зустрічі з керівником підприємства застеріг від зловживань із затримкою заробітної плати. Наголосив на відповідальності роботодавця перед законом, якщо працівник звернеться до суду через невиплату розрахункових та невидачу трудової книжки.

Після спілкування інспектора з керівником підприємства Сергію підписали заяву на звільнення та виплатили заборговану заробітну плату.

Більше інформації на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та інформаційному порталі https://pratsia.in.ua