Роботодавців Черкащини закликано до вакцинації працівників задля збереження їх здоров’я

28 жовтня 2021

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк провела інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками низки підприємств Черкащини, що здійснюють роздрібну торгівлю пальним.

Під час превентивних заходів висвітлено основні вимоги законодавства з безпеки праці та наголошено на необхідності вакцинації для збереження здоров’я працівників.

Посадова особа Управління під час зустрічі з начальником відділу охорони праці та начальником АЗС ТОВ «БЕСТ ПЕТРОЛ» вказала на переваги вакцинації працівників та на прикладах інших країн розповіла про позитивні наслідки масової вакцинації. Як підкреслила Олена Свиридюк, суб’єкти господарювання, які завчасно потурбувались про безпеку своїх працівників та клієнтів, відповідально забезпечили вакцинацію персоналу на рівні 100%.

Якщо роботодавці не проведуть роз’яснювальну роботу з працівниками і не переконають персонал у необхідності вакцинації, під час локдауну власники бізнесу відчують серйозні фінансові трати. Режим ізоляції населення та заборона діяльності багатьох видів підприємств сфери обслуговування населення призведе також до зниження рівня життя працівників.

Олена Свиридюк закликала роботодавців відповідально ставитися до вакцинації працівників та вжити належних заходів для її проведення.