Технічні рекомендації з безпеки праці отримали працівники підприємства з виробництва картону

21 вересня 2022

Про безпеку праці під час експлуатації компресорних установок йшлося на робочій зустрічі посадовців Управління Держпраці з працівниками підприємства з виробництва гофрованого паперу та картону, паперової та картонної тари.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці Олена Свиридюк детально зупинилася на основних причинах виробничого травматизму під час роботи працівників у цехах.

Фахівець підкреслила, що експлуатація компресорних установок належить до робіт підвищеної небезпеки. Задля уникнення ризиків на робочому місці працівникам необхідно звертати особливу увагу на вимоги безпеки ще до початку роботи, враховувати можливі небезпечні та шкідливі виробничі фактори, до яких належать:

– підвищення рівня тиску повітря понад граничні нормативи;

– перегрівання компресорної станції через збільшення температури стиснутого повітря;

– незадовільна система змащування і погана якість мастил;

– забір брудного повітря, неправильні установка та наступне утримання;

– самозаймання газоповітряної суміші;

– поламки контрольних апаратів та систем безпеки;

– скупчення нагару та зарядів статичної напруги тощо.

Увагу акцентовано та тому, що під час роботи з компресором потрібно використовувати спеціальне мастило з температурою спалаху 216-240˚С і температурою самозаймання більшою за 400˚С, тобто більшою за температуру стиснення повітря.

Головний державний інспектор Управління Сергій Андрієнко надав працівникам підприємства технічні консультації з питань електробезпеки.

У рамках кампанії «Виходь на світло!» розповів про переваги офіційного працевлаштування, запропонував брошури та рекомендації Держпраці з питань безпеки праці.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua