Укладено Меморандум про співпрацю між Управлінням Держпраці та обласною Профспілкою працівників будівництва

21 вересня 2022

В.о. начальника Управління Держпраці області Юлія Чемич та голова Черкаської обласної Професійної спілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Юрій Куленко  21 вересня підписали Меморандум про співпрацю.

Метою угоди є консолідація та координація зусиль сторін, спрямованих на реалізацію та захист прав працівників будівельної галузі на гідні та безпечні умови праці, зниження рівня неофіційної зайнятості в будівництві, зменшення виробничого травматизму, підвищення правової обізнаності працівників.

Крім того, сторони домовилися про посилення ефективності контролю за додержанням роботодавцями вимог законодавства про працю та охорону праці.

Партнерство сторін передбачає спільне проведення роз’яснювальних заходів (конференцій, вебінарів, семінарів, круглих столів, зустрічей тощо), спрямованих на обговорення актуальних питань додержання законодавства про працю та охорону праці, на розгляд проблемних питань будівельної галузі, пошук шляхів їх вирішення.

Також сторони домовилися здійснювати обмін інформацією про випадки грубого порушення суб’єктами господарювання будівельної галузі вимог законодавства.

Інформація до відома

Детально про зміни трудового законодавства під час воєнного стану на сайті Держпраці https://cutt.ly/tZOfZvZ  та інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/