Триває превентивна робота з працівниками і роботодавцями Черкащини

07 грудня 2021

Інспектори праці Управління Держпраці у Черкаській області проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу для працівників і роботодавців області.

Мета заходів – надати консультації з актуальних питань законодавства, поінформувати про шляхи запобігання травматизму на робочому місці.

Так, начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк надала низку консультацій працівникам і відповідальним особам з охорони праці АЗС області, зокрема ТОВ «Сокар Петролеум», ТОВ «Біко – Група» та інші.

Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівець Управління значну увагу приділила питанням запобігання виробничого травматизму; безпечного виконання робіт пов’язаних з оглядом, чищенням, ремонтом, розгерметизацією технологічного обладнання, комунікацій, в тому числі роботи всередині ємностей; безпечної експлуатації технологічного устаткування АЗС, та наявності можливих ризиків при роботі,а також шляхи їх вирішення тощо.

Увагу учасників заходів акцентовано на основних вимогах охорони праці для об’єктів підвищеної небезпеки, причинах настання нещасних випадків у галузі.

Роботодавців і працівників АЗС поінформовано щодо встановлених в області протиепідемічних обмежень для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, попереджено про необхідність їх дотримання.