У Черкасах надали консультацію з питань отримання дозвільних документів

14 червня 2022

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області надали консультативний супровід товариству, що здійснює роздрібну торгівлю нафтопродуктами. Під час заходу представнику підприємства роз’яснили зміни у законодавстві щодо дозвільної процедури.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк запропонувала відповідальній особі роботодавця скористатися спрощеним процесом набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки і на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки в умовах воєнного стану шляхом подання декларації згідно з постановою КМУ №314.

Фахівець зауважила, що Міністерством цифрової трансформації України введено в експлуатацію систему подання декларацій через Портал Дія, що значно спрощує процес оформлення та подання декларацій, який займе декілька хвилин та є безкоштовним.

Подана декларація дозволяє підприємствам не зупиняти діяльність в період війни і підтримувати українську економіку задля перемоги.

Дізнатися більше про отримання дозвільних документів підприємства можуть на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/