У Черкасах працівникам закладу охорони здоров’я розповіли про переваги задекларованих трудових відносин

30 січня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці відвідали з інформаційним візитом установу сфери охорони здоров’я у м. Черкаси та надали працівникам консультації з питань трудових прав і соціальних гарантій.

Працівникам наголошено на перевагах задекларованих трудових відносин. Як підкреслили посадовці, тільки офіційне працевлаштування гарантує гідні і безпечні умови праці, нормований робочий час, захист трудових прав, можливість підвищувати професійний рівень, оплачувані відпустки, регулярну виплату зарплатні не нижче за мінімальну, захист від необґрунтованих штрафів, страхові виплати в разі непрацездатності.

Працівникам надано консультації з питань переваг електронних трудових книжок, підстав звільнення, праці жінок з дітьми, змін у трудовому законодавстві під час воєнного стану. Крім того, роз’яснено, як працівнику перевірити оформлення трудових відносин і сплату страхових внесків роботодавцем.

Дізнатися більше про трудові відносини під час воєнного стану – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua