У м. Звенигородка під час рейду робочої групи міськради про трудові права поінформовано працівників торгівлі

18 січня 2023

У січні 2023 року робоча група Звенигородської міськради з питань подолання незадекларованої праці за участі посадовців Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці охопила роз’яснювальною роботою понад 70 працівників сфери торгівлі у м. Звенигородка.

Роботу групи спрямовано на зниження рівня неофіційної зайнятості у регіоні, інформування роботодавців і працівників про вимоги трудового законодавства.

Співпраця з представниками Центру зайнятості, Пенсійного фонду і Податкової служби дозволяє комплексно висвітлити питання нарахування і виплати заробітної плати, сплати податків, трудових прав, порядку оформлення трудових відносин. Крім того, під час зустрічей працівників попереджено про ризики примусової праці, вказано на її основні ознаки з метою недопущення торгівлі людьми.

Як наголосили посадовці, кожен працівник має право на гідні умови праці, своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій, захист працівників від необґрунтованого звільнення, забезпечення права жінок, які працюють, у разі материнства на особливий захист тощо.

З метою зниження рівня незадекларованої праці, у подальшому заплановано систематичне проведення спільних заходів робочої групи.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua