Умови праці в деревообробних цехах обговорено на робочій зустрічі з працівниками меблевого підприємства

16 січня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували працівників підприємства з виробництва виробів з дерева щодо організаційних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки праці.

Особливу увагу приділено питанням підготовки робочих місць і допуску працівників до роботи, зокрема на деревообробних верстатах. У виробничих приміщеннях оглянуто комплекс витяжної системи та оцінено його відповідність вимогам з охорони праці під час роботи на деревообробних верстатах. Визначено, що робочі місця, на яких можливе виділення токсичних і небезпечних речовин, обладнані уловлювачами з належним вентилюванням повітря.

Працівників меблевого цеху також проконсультовано з питань перерв у роботі, обов’язків осіб, відповідальних за безпечне проведення робіт, оформлення робіт нарядом-допуском, застосування засобів індивідуального захисту тощо.

Крім того, зважаючи на воєнний стан акцентовано на вимогах до автономної роботи світлової або звукової сигналізації на випадок настання надзвичайної ситуації.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua