Увагу працівників сфери харчування зосереджено на питаннях трудового законодавства

23 червня 2021

Головні державні інспектори Управління провели роз’яснювальну роботу для суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність сфері громадського харчування м. Черкаси.

Роботодавцям та працівникам роз’яснено, що при укладені трудового договору обов’язковими є заява працівника, наказ про прийом на роботу та повідомлення податкової служби про такий прийом. Обов’язок роботодавця при прийомі на роботу працівника, – ознайомити його з наказом, посадовою інструкцією, умовами праці.

Інспектор праці Управління Володимир Яворський наголосив на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, порадив суб’єктам господарювання не чекати проведення перевірки, а своєчасно і правильно оформляти найманих працівників.

Роботодавцям, що взяли участь у превентивних заходах повідомлено, що за використання нелегальної найманої праці передбачена фінансова, адміністративна та кримінальна відповідальність.

Інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на подолання незадекларованої праці, триватимуть і надалі.