Відбулась нарада керівництва Управління Держпраці та ГУ ДПС з питань проведення інспекційної кампанії з виявлення незадекларованої праці

14 липня 2021

Начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва та начальник Головного управління ДПС у Черкаській області Антон Царюк 14 липня 2021 року провели нараду з метою об’єднання зусиль у напрямі протидії використанню незадекларованої праці.

Під час наради посадовці напрацювали алгоритм спільних дій та окреслили пріоритетні напрями роботи установ з метою виявлення на території області роботодавців, які не дотримуються вимог трудового законодавства.

Учасники наради обговорили напрями проведення спільної роботи, організацію спільних заходів з питань виявлення неоформлених трудових відносин, актуальні питання визначення переліку суб’єктів господарювання, які мають ризики використання незадекларованої праці.

Як підсумували учасники наради, спільна діяльність Держпраці та ДПС дозволяє оперативно виявляти факти порушення трудового законодавства та ефективно проводити перевірки роботодавців, які не дотримуються вимог законодавства щодо оформлення найманих працівників.

Інформація до відома

1 липня 2021 року в Україні розпочалася масштабна інспекційна кампанії з виявлення незадекларованої праці.

ДПС проводить постійний моніторинг ймовірних ризиків використання праці неоформлених у встановленому порядку працівників. Результати такого моніторингу будуть використані в ході контрольно-перевірочних заходів органів ДПС та додатково передані Держпраці для відповідного реагування.

Держпраці і Державна податкова служба поєднали зусилля з метою виявлення роботодавців, які із достатньо високою вірогідністю використовують працю незадекларованих працівників. Інформаційні бази Державної податкової служби дають можливість Держпраці за низкою критеріїв відібрати роботодавців, які мають високий ризик використання праці працівників без належного оформлення трудових відносин.