З медиками м. Шпола обговорено безпечність експлуатації кисневих балонів

30 листопада 2020

Фахівці Управління проводять превентивну роботу з попередження нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я області.

Так, головний державний інспектор Управління Іван Варламов відвідав Комунальне некомерційне підприємство «Шполянська багатопрофільна лікарня імені братів М. і О. Коломійченків» Шполянської районної ради та провів превентивні заходи з керівником, працівниками та особою, відповідальною за стан охорони праці в лікарні.

Фахівець звернув увагу керівника медичного закладу на вимоги безпечного транспортування, навантаження і розвантаження кисневих балонів, їх зберіганні та експлуатації, вимогах безпеки експлуатації систем подачі кисню.

Як відзначив Іван Варламов, Правила будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, вимагають, щоб балони з газом розміщувалися на відстані не менше одного метра від приладів опалювання. Кожен зі встановлених у приміщенні балонів має бути закріплений до стіни або стійки за допомогою хомутів чи ланцюжків. Під час транспортування балонів на них мають бути накручені ковпаки. Переміщення балонів у пунктах перевантаження, зберігання або споживання газів необхідно виконувати на спеціально пристосованих для цього візках, ношах або за допомогою інших пристроїв.

Відповідальній особі лікарні надано методичні матеріали з інформацією про небезпеки, пов’язані з роботою з киснем, вимоги охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Превентивні заходи проведено з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.