Про безпечну експлуатацію кисневих балонів йшлося під час зустрічей з працівниками Уманської центральної районної лікарні

30 листопада 2020

З метою уникнення виробничого травматизму фахівці Управління здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу у закладах охорони здоров’я області.

Так, протягом 23-26 листопада 2020 року головний державний інспектор Управління Василь Базильський провів робочі зустрічі з інженером з охорони праці Василем Мельничуком і працівниками Комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради, надав технічні консультації, оглянув стан кисневих балонів та трубопроводів з киснем.

Працівникам установи наголошено, що під час роботи біля кисневих балонів заборонено використовувати одяг із синтетичних матеріалів. Для протирання устаткування та інструменту категорично заборонено використовувати замаслене ганчір’я. У приміщеннях, де зберігаються кисневі балони, не можна палити та використовувати відкритий вогонь. Працівникам лікарні заборонено самостійно розбирати та ремонтувати вентилі балонів, перефарбовувати балони, змінювати написи.

Як підкреслив Василь Базильський, кожен суб’єкт господарювання, що експлуатує кисневі балони чи кисневі трубопроводи, повинен розробити відповідні інструкції з охорони праці з урахуванням конкретних умов безпеки їх експлуатації, що діють у межах суб’єкту господарювання.