З питань безпечного виконання газонебезпечних робіт проконсультували працівників АЗС на Черкащині

29 березня 2023

Про основні вимоги до організації безпечного виконання газонебезпечних робіт говорили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультування працівників однієї із автозаправних станцій у м. Черкаси.

З метою недопущення нещасних випадків, посадовці попередили про можливі небезпечні ситуації під час виконання робіт підвищеної небезпеки, навели приклади заходів із запобігання виробничого травматизму, розповіли про вимоги законодавства до технологічного обладнання, про порядок отримання дозвільних документів під час воєнного стану тощо.

Акцентували увагу на необхідності систематично здійснювати моніторинг технічного стану об’єктів АЗС, утримувати у належному стані та використовувати передбачені засоби індивідуального захисту.

Обговорили організаційні заходи, якими досягається безпека робіт підвищеної небезпеки, та рекомендації Держпраці для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій, розміщені на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua/safe_work.php