Про ризики, пов’язані з торгівлею людьми, дізналися працівники Канівщини

04 жовтня 2023
Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з працівниками Нацполіції надали консультаційну допомогу працівникам і роботодавцям Канівщини.

Під час заходів роз’яснили актуальні питання запобігання торгівлі людьми, змін у законодавстві про працю, переваги належного оформлення трудових відносин, наслідки порушення вимог законодавства.

Посадовці проконсультували щодо соціального захисту офіційно працевлаштованих працівників, особливостей працевлаштування осіб з інвалідністю, державних компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця та компенсації витрат роботодавців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, роботодавців Канівщини поінформували про відповідальність в разі використання праці найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

Поінформували також куди звертатися жертвам торгівлі людьми за отриманням психологічної, соціально-медичної, інформаційної допомоги.

Дізнатися відповіді на запитання щодо законодавства про працю – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua