Фахівці Управління попередили працівників і роботодавців м. Черкаси про ризики неофіційного працевлаштування

18 червня 2021

Заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Любов Ткаченко та інспектор праці Управління Ірина Іващенко провели інформаційно-роз’яснювальні заходи із працівниками і роботодавцями сфери обслуговування і торгівлі м. Черкаси.

Посадові особи Управління поінформували учасників про затвердження Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік та роботи інспекторів праці Управління щодо запобігання неофіційної зайнятості в ризикових сферах господарювання. Роботодавців попереджено, що протягом року інспектори праці будуть здійснювати заходи в два етапи – інформаційний та інспекційний. Під час інформаційного етапу планується проведення інформаційної кампанії про ризики і наслідки незадекларованої праці. Інспекційна кампанія розпочнеться після інформаційної і буде спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають.

Фахівці Управління закликали працівників і роботодавців дотримуватися вимог законодавства та належним чином укладати трудові договори з найманими працівниками.