На тренінгу відпрацьовано безпечне виконання вантажо-розвантажувальних операцій

22 вересня 2022

Алгоритм безпечного виконання газонебезпечних робіт під час вантажо-розвантажувальних операцій опрацьовано спільно посадовцями Управління Держпраці та працівниками підприємства з виробництва міндобрив. Тренінг проведено на об’єкті підвищеної небезпеки за участі представника Фонду соціального страхування в області.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці Олена Свиридюк висвітлила основні небезпеки, які можуть виникнути при виконанні газонебезпечних робіт, вказала на шляхи уникнення ризиків на робочому місці.

Посадовець опитала виконавців щодо знання існуючих небезпек, засобів захисту, інструменту, інвентарю та пристроїв, необхідних для виконання робіт, передбачених нарядом-допуском, правил експлуатації індивідуальних та стаціонарних газоаналізаторів, меж концентрації небезпечних газів, які можуть з’явитися у повітрі робочої зони.

Фахівець взяла участь у напрацюванні практичних навичок виконання робіт по підготовці резервуару до завантаження у технологічному процесі очищення стічних вод (хлор) на ОПН 2 класу небезпеки. Надала загальну позитивну оцінку якості та повноті проведеного тренінгу з підбиттям підсумків про готовність допуску бригади для безпечного виконання робіт.

По завершенню тренінгу фахівець Управління надала відповідальним особам і працівникам підприємства консультації з питань безпеки праці, повідомила, що відповіді на найпоширеніші питання з трудового законодавства і охорони праці розміщено на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/faq/  та на порталі: https://pratsia.in.ua/faq.php