Про безпеку праці йшлося під час круглого столу для викладачів профтехів області

29 квітня 2022

28 квітня 2022 року викладачі навчального предмета «Охорона праці» професійно-технічних закладів (профтехів) області спільно шукали відповіді на актуальні питання, які виникають при формуванні професійної компетенції у сфері охорони праці в умовах воєнного стану.

Онлайн захід відбувся на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Черкаській області за участі начальника відділу нагляду в АПК та СКС (агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері) Управління Держпраці області Анатолія Карпенка.

Учасники заходу обговорили проблемні питання безпеки життєдіяльності під час професійної підготовки здобувачів професійної освіти в умовах воєнного стану, пропонували власне бачення проблематики та спільно шукали шляхи вирішення.

Анатолій Карпенко детально зупинився на професійній підготовці трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва. Набуття достатніх навичок і вмінь для безпечної експлуатації засобів малої механізації (кран-балки, талі, тельфери, домкрати) для ремонту тракторів і сільськогосподарських машин гарантуватиме в майбутньому їх безпечну працю, – наголосив фахівець Управління.