Про шляхи запобігання поширення COVID-19 – працівникам сфери громадського харчування

23 листопада 2021

Фахівці відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління системно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівництвом і працівниками сфери громадського харчування області.

Так, у листопаді 2021 року інформаційними заходами з питань запобігання поширення коронавірусної хвороби і гігієни праці охоплено понад 60 підприємств, що надають послуги в сфері ресторанного господарства області.

Начальник відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління Олена Нікітенко та фахівці відділу Тетяна Кузьменко і Марина Острова під час заходів наголошують, що дотримання протиепідемічних заходів і вакцинація від гострої респіраторної хвороби дозволять суттєво знизити ризики захворювання.

У місцях масового скупчення людей вологе прибирання всіх приміщень з використанням дезінфекційних засобів має проводитися не менше трьох разів за зміну з ретельним провітрюванням. У приміщеннях дезінфекційними засобами обов’язково мають оброблятися поверхні, до яких часто торкається велика кількість людей, підкреслили головні державні інспектори Управління.

Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи роботодавцям і працівникам надано консультації з питань гігієни праці, зокрема проведення періодичних медичних оглядів певним категоріям працівників та атестації робочих місць за умовами праці.