Про забезпечення працівників ЗІЗ йшлося на зустрічі з представниками лікарні

22 червня 2022

Фахівець Управління Держпраці в області Микола Васенін провів нараду з відповідальними особами і працівниками Черкаської обласної дитячої лікарні Черкаської обласної ради. Розглянуто питання забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту при обслуговуванні дизельних електростанцій.

Головний державний інспектор акцентував увагу на відповідальності керівника лікарні щодо створення на робочих місцях безпечних умов праці для медичних працівників.

Микола Васенін вказав, що згідно з вимогами Правил експлуатації електрозахисних засобів, за безпечність конструкції, правильність вибору матеріалів, якість виготовлення, а також за відповідність засобів індивідуального і колективного захисту чинним в Україні нормативним документам повинні нести відповідальність керівники підприємств, що виготовляють ці засоби захисту, орган, який видав сертифікат на виробництво та на реалізацію захисних засобів, у тому числі і засобів захисту зарубіжного виробництва.

Окремо поінформовано учасників превентивного заходу, що актуальну інформацію з питань оформлення трудових відносин, охорони праці, отримання адмінпослуг можна знайти на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/